Indien vill censurera Facebook, luktar curry

Många gånger hör man saker som man tycker är jävligt dumma, men då och då dyker det upp riktiga guldklimpar som när den där snubben sa att han vill flytta till ett land som inte släpper in invandrare. Sverigedemokraternas talskrivare, eller vem det nu än var. Idag var i alla fall en sådan dag, där Indiens IT-minister Kapil Sibal uttalade sig om censuren som hans regering vill införa på Facebook, Google och andra hemsidor (källa):

Vi vill inte störa tryckfriheten, men den här typen av material bör inte tillåtas.

För att komma med lite bakgrundsinfo för er som inte orkar klicka på länken och ta reda på den själv så handlar det här om grupper som “Jag hatar Sonia Ghandi” och dylikt på Facebook, vilka inte är ok eftersom man måste “värna om människors känslighet”. Kapil Sibals retarderade ord, inte mina.

Alltså… Du kan inte inte störa tryckfriheten samtidigt som att du förbjuder folk att uttrycka sitt förakt för vem fan det nu än kan vara. Det är en sak att sitta och hetsa mot en folkgrupp och uppmuntra till våld. Sådant bör helt klart observeras och regleras för att undvika att folk kommer till skada, men att censurera folks åsikter, positiva som negativa, tar dig ett steg närmare Hitler, och det är alltid ett steg åt fel håll, kompis.

Tryckfrihet är någonting elementärt i en civiliserad värld som bör försvaras med alla krafter, för folkets röst måste kunna höras oavsett om det handlar om “jag hatar Sonia Ghandi”, “av någon anledning var jag mer attraherad av Miley Cyrus innan hon fyllde 18″, eller “somalier är de nya judarna, fungerar de där ugnarna fortfarande?”.

Ok, den där sista slängde jag mest in för att jävlas, alla vet att muslimer är de nya judarna.

Advertisements
This entry was posted in Funny stuff. Bookmark the permalink.

6 Responses to Indien vill censurera Facebook, luktar curry

 1. blööö says:

  tack för att du pumpar ut bra inlägg :) riktigt kul att läsa!

 2. Arvs says:

  AND HE’S BACK!

  <3

 3. Camilla says:

  Hahaha ibland får du till det. Keep it up!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s