Kony 2012 sprids som säd i Red Light District

Nu lär den här videon inte vara ny för någon av er eftersom den har exploderat och spridits mer de senaste fyra dagarna än könssjukdomar i Paradise Hotel och uppnått över 50 miljoner visningar under denna korta period, men det känns ändå som att jag borde säga någonting om Kony 2012. Eftersom min åsikt är globalt respekterad och kan forma utvecklingen framåt så klart.

Till skillnad från många andra “raising awareness”-kampanjer verkar Kony 2012 faktiskt ha ett genomtänkt innehåll och en realistisk agenda som faktiskt kan bidra till världen på flera sätt. De flesta kampanjer av denna typ gör inte mer än att ge de som startade den en känsla av tillfredsställelse så att de kan fortsätta lukta på sina pruttar och tro att de är mer värda än alla andra, men Kony 2012 manar till global solidaritet på ett vettigt sätt för att påverka människor som faktiskt har makt att göra saker och ting i världen till att vilja lösa det här pågående problemet. Och pågående är fan ett ord i mildaste graden om den här Joseph-snubben har hållit på med den här skiten i 26 jävla år. Att en snubbe kan kidnappa över 30 000 barn under 26 år och använda dem som soldater och sexslavar utan att jag (och många andra med mig) någonsin hört talas om snubben förrän häromdagen visar hur fucked up delar av Afrika fortfarande är. Alternativt visar det hur lite övriga världen bryr sig om Afrika, vilket är minst lika fucked up det med, men så länge alla känner till Estelle så är ju allt frid och fröjd.

Däremot finns det alltid en annan sida av myntet och nu börjar det dyka upp rapporter om att organisationen bakom Kony 2012, Invisible Children, endast levererar runt 30% av pengarna som donationer samlar in till att faktiskt hjälpa dessa barn, att Ugandas armé som förväntas arrestera Joseph Kony står bakom en hel del mördande och våldtäkter de med, och en massa annat negativt. Det händer väldigt sällan att någon försöker göra någonting positivt utan att en massa andra direkt kastar skit på saker och ting som inte görs rätt, men det är alltid bra att känna till så många perspektiv som möjligt när det kommer till sådana här saker. Jag hoppas i alla fall att skiten som kastas är påhittad och att Invisible Children är en bra organisation som faktiskt försöker att hjälpa världen och inte bara sina plånböcker. Det är afrikanska regeringar bra på som det är.

Så, uhm, sensmoralen är väl att Afrika fortfarande suger. Och resten av världen också eftersom de fortfarande skiter i att Afrika fortfarande suger. Fortfarande.

Nu blev inte det här det roligaste inlägget jag har skrivit, men med tanke på att det inleddes med en video på 30 minuter om brott mot mänskligheten så kanske det inte var prio nummer ett heller. Prio nummer ett var att lyckas skriva hela den här skiten utan att avslöja hur mycket jag hatar svarta människor vilket jag tycker gick rätt bra.

Advertisements
This entry was posted in Serious stuff. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kony 2012 sprids som säd i Red Light District

 1. I Live I Love says:

  Att människor inte vet att det finns så mycket ondska i världen är ännu ett bevis på att människan väljer att blunda för allt som sker utanför deras egna “trygghetszon”. Om det inte trycks upp framför näsan vill säga, då bryr vi oss, då sprider vi vidare i hopp och i tron om att vi gör något bra, fast vi egentligen inte vet, för vi orkar egentligen inte bry oss….Vi tror, men vi vet inte. Vi ser en film om något som vi inte har någon kunskap om och sprider den vidare. Man utgår från att de är goda för att man gillar en film.

  Jag valde att inte sprida Konyfilmen. Why?
  Jag tror inte på att man löser en väpnad konflikt med just en väpnad konflikt.
  För om man stödjer en organisation som IC, en organisation som säger både i filmen och på deras hemsida att pengarna som skänks (välgörenhet) går till att utbilda Ugandas armé, så tror man det. Lite kort info om Ugandas militär. Ugandas militär förföljer och dödar homosexuella. De utövar förtryck mot civilbefolkningen genom att våldta såväl kvinnor som barn. Ugandas militär värvar barnsoldater.

  Detta får mig att vilja skrika.

  Min kamp om att barn skall få vara just barn fortsätter.
  Stöd hellre: Läkare utan gränser och Amnetys som finns på plats i Uganda.

  Peace

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s