Bögjävel

Det här inlägget har stått så gott som färdigt sedan i tisdags, men samma kväll kom Natalie Portman över och vi har inte lämnat sängen sedan dess. Köper ni den ursäkten?

Häromdagen hade jag en konversation på WhatsApp med en kompis i USA som är homosexuell och frågade honom skämtsamt ifall han skulle rösta på Rick Santorum varefter vi började diskutera den här homofrågan som Herr Santorum är så oerhört passionerad om. Ni kanske känner till att Ricky inte är så pepp på att folk ska få stoppa sina penisar i valfri kroppsöppning utan anser att man bör göra allt i sin makt för att stoppa sådana hemskheter, varefter hans efternamn har blivit förknippat med den mest homosexuella definitionen någonsin (den här) i en löjligt rolig kampanj.

För det första anser jag att alla som seriöst är arga/irriterade/hatfulla/berörda av vad någon annan har för sexualitet är dumma i huvudet. Att någon föredrar penis framför punani i sin mun påverkar ditt liv exakt lika mycket som att någon föredrar senap framför ketchup på sin korv med bröd. Och det här är inte en åsikt, det är ett faktum. Annat än om du blir våldtagen av en bög-gone-wild kan du inte på något sätt påstå att hans sexuella preferens påverkar ditt liv negativt, och att du å andra sidan vill påverka hans liv negativt genom att förneka honom rättigheter som alla andra människor har gör dig till en vidrigare människa än en Josef Fritzl dränkt i santorum.

Men precis som jag skrev den där gången jag hade fått lyssna på hur invandring bär skulden till pensionsunderskottet så är det även här helt ok att vara arg/irriterad/hatfull/berörd över någons sexualitet. Alla har rätt till en åsikt. Det är en åsikt som ger mig åsikten att du är dum i huvudet, men det är ändå din åsikt. När denna åsikt däremot sätts i handling, som när man exempelvis aktivt förnekar homosexuella par samma juridiska rättigheter som alla andra par har, går man över en gräns. Då sitter man inte och trycker på åsikter utan man gör andra människors liv svårare. Att växa upp och klura ut att man är homosexuell i en värld där homosexualitet fortfarande är (och förmodligen alltid kommer att vara) någonting “annorlunda” är svårt nog, det finns absolut ingen anledning att ytterligare försvåra dessa fudgepackares liv.

Har jag några homosexuella läsare? Var ärliga, hur hårda blev ni av att läsa det här?

Advertisements
This entry was posted in Serious stuff. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bögjävel

  1. Arvs says:

    Words of wisdom, my friend! Ibland är du så jävla bra alltså. Om jag vore en s.k. “bög-gone-wild”, hade du varit mitt första offer, lätt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s